— ішуге және ас дайындауға тек қана бутилделген немесе қайнатылған суды пайдалану керек;
— бұлақтардан, құдықтардан және тасқын аймағындағы ұңғымалардан су ішпеу керек;
— тасқын сумен ылғалданған азық түлікті қолданбау керек;
— әжетханаға кіріп шыққан соң, ас дайындау алдында және асты қабылдаудан бұрын қолды сабындап жуу керек;
— тасқыннан кейін барлық ғимараттардағы бөлмелерді дезинфекциялау керек;
— инфекциялық сырқаттардың белгілері (дене қызуының көтерілуі, жүрек айну, лоқсу, құсу, нәжістің сұйықталуы, тамақ ауырғанда, бөртпе пайда болғанда) біліне бастаған бойда, дереу медициналық қызметкерге хабарлау керек.